Edwin Visser Yachting

The Whike
The Whike
De Whike combineert fietsen met een unieke zeilervaring. De 2.4 voor op het land... De Whike is een volwaardige driewielige ligfiets, en met de wind als extra “groene”motor, kunt u zeilen over weg en fietspad. De Whike is fun en vervoer ineen, toegestaan op de openbare weg en met de Whike reist u van deur tot deur.
Vanaf windkracht 4, levert het zeil voldoende energie om geheel te stoppen met trappen. Net als bij een boot geeft het zeil de fiets zelfs extra snelheid als schuin tegen de wind ingereden wordt. Bij wind pal tegen trapt de fiets niet zwaarder dan een gewone fiets.
Met de Whike wordt elke plezierrit een unieke zeilervaring, maar met de comfortabele zit en 18 versnellingen is de Whike ook zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Alles aan deze sterke en stabiele fiets is ontworpen om veilig, comfortabel, snel en met stijl deel te nemen aan het verkeer.
Klik op lees meer voor een filmpje!

Lees meer
Stap even in een Norlin 2.4
Stap even in een Norlin 2.4
Klik op bovenstaande foto en ervaar hoe het is om met windkracht 6 hoog aan de wind tegen de golven in te varen. De GPS geeft aan dat we ca. 4 knopen varen. De boot wordt door de golven niet sterk afgeremd, maar snijdt er soms dwars door heen. Ja, je wordt nat en je moet pompen. Het water stroomt aan lij nog (net) niet binnen. Hangen kan niet, je moet vertrouwen op de stabiliteit van de boot. Die is er! Dat komt door ruim 180 lood, wat een meter onder water zit.
De zeilen hebben laten we lozen door een redelijke hoeveelheid twist. We willen eigen neutraal sturen en geen roerdruk opbouwen, dat remt. De barberhaulrs van de genuaschoot staan los en de mast is kromgetrokken, het onderlijk staat strak en de wanten hebben maximale spanning. Het is een kwestie van goed sturen en proberen de tell-tales optimaal te houden. Als de boot goed voelt, dan is het belangrijk om goed te letten op windshifts en op de concurrentie om ons heen. Want hard de verkeerde kant op schiet ook niet op. Een goed droogpak met warem onderkleding is een must.
Zeilen met een 2.4 is geen kinderspel, het is zeilen puur en spectaculair op zich. Het spreekt voor zich dat het spelletje wedstrijdzeilen daar nog eens bij komt. Kortom een unieke boot met unieke mogelijkheden.

Mail of bel ons en stap zelf ook even in een echte 2.4 U bent van harte uitgenodigd om langs te komen voor een proefvaart!

Lees meer
Spoorstraat 1 | 1601 GG Enkhuizen | +31(0)6 51475322 | copyright | disclaimer

Impression design + internet Enkhuizen, grafisch ontwerp, websites, website, webdesign, intranet, content management systemen (CMS)