Liefde en emotie...


"Ik ontdekte destijds dat er internationaal zo'n 700 2.4's rondvaren, waarvan slechts een tien stuks in Nederland. Het lijkt alsof ons land letterlijk de boot gemist heeft. De Stichting Zeilen met Gehandicapten heeft ooit een aantal boten aangeschaft. Daaruit zijn een aantal zeer goede minder valide zeilers uit voort gekomen, die op hoog niveau goed presteren. Helaas is daardoor in Nederland ook het beeld ontstaan, dat de 2.4 ontwikkeld is voor minder valide zeilers. Maar dat is juist niet het geval! De boot is ontwikkeld als wedstrijdboot, gebaseerd op het 12 Meter America's Cup concept (zie filmpje!). Door de enorme stabiliteit is het toevallig zo, dat minder valide zeilers ook heel goed en veilig met een 2.4 kunnen (wedstrijd)zeilen. Maar in Zweden als voorbeeld varen ruim tachtig Norlin 2.4's actief wedstrijden, daar zit vrijwel geen minder valide zeiler bij..."

"Ik zag het als een roeping om zeilend Nederland nu wakker te schudden. In ons land met zoveel water en zoveel zeilers liggen er grote kansen voor de 2.4 klasse. Dit gegeven geeft mij enorm veel inspiratie en energie, om te investeren in de Norlin 2.4 MK III in Nederland. Ik ben er van overtuigd, dat er veel zeilers heel veel plezier gaan beleven dankzij deze boot. Hoe meer Norlin 2.4's hoe meer vreugde en hoe leuker de klasse in Nederland wordt uiteindelijk!"

Edwin zelf heeft vanaf zijn jeugd veel gezeild en ook veel wedstrijden gezeild. Hoogtepunt in zijn carriere was de deelname aan de Whitbread Round The World Race van ’89-’90 op Equity & Law II als zeilmaker en bowman. Verder zat Edwin met echtgenote Katrin in het S'Energy Racing Syndicate van Roy Heiner. Met de Grand Mistral 80 'Flying Dutchman' zeilden ze de Round Europe Race in 1997. Samen zeilden ze veel, met o.a. Messink Racing Team nationale en internationale zeilraces. De laatste jaren genieten ze van recreatief zeilen op een zeiljacht met de familie.


Spoorstraat 1 | 1601 GG Enkhuizen | +31(0)6 51475322 | copyright | disclaimer

Impression design + internet Enkhuizen, grafisch ontwerp, websites, website, webdesign, intranet, content management systemen (CMS)